Limba română, întrebare adresată de sirbuc417, 8 ani în urmă

6. Ești unul dintre beneficiarii concertului trupei Metallica, Freeze 'Em All. Povesteşte experiența audierii unui concert la căști. Ce se pierde, respectiv, ce se câștigă printr-o astfel de experiență?​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaCh
8

Pentru rezolvarea acestei cerințe este necesar să scrii un text narativ. Principalele caracteristici ale unui text narativ sunt:

  • Modul de expunere: narațiunea
  • Autorul își exprimă părerea despre unul sau mai multe subiecte
  • Verbele pot fi la mai multe timpuri (imperfect, perfect simplu etc.)
  • Există personaje care participă la acțiune
  • E format din introducere, conținut și încheiere

Concertul silențios Freeze 'Em All este un eveniment real, ce a avut loc în Antarctica. Pentru realizarea textului tău narativ este de preferat să citești experiențele unor participanți sau articole din presă despre eveniment, iar apoi să îți folosești imaginația pentru a „te transpune” în pielea cuiva care a participat la un astfel de concert, pentru a putea aduce argumente pro și contra. Argumentele pot fi pur subiective, însă este de preferat ca ele să se bazeze pe fapte concrete.

O schemă de idei ar putea fi următoarea:

Introducere: atunci când ai aflat despre un concurs cu premii care constau în bilete la originalul concert al trupei Metallica, ai participat un pic amuzat, necrezând că vei putea câștiga. Îți aduci aminte că bucuria veștii că ai câștigat a fost amestecată cu puțină frică, deoarece nu mai fuseseși niciodată plecat atât de departe de casă, cu atât mai mult pe un continent precum Antarctica.

Conținut (fiecare idee câte un paragraf): 1. a fost prima dată când, pentru a-ți face un bagaj, a trebuit să citești câteva ore bune pe internet despre cele necesare. 2. Te-ai cazat și descrii peisaje specifice, hotelul, camera etc. 3. Ai ajuns la concert, descrii cum era amenajat spațiul și ce echipamente au fost necesare. 4. Cum te-ai simțit să asculți muzica live în căști, să fii atât de aproape de trupa Metallica – descrii emoții.

Încheiere: Ai rămas cu amintiri pe care nu le vei putea uita niciodată și cu siguranță vei mai participa la un astfel de concert, chiar dacă a lipsit amplificarea tradițională a sunetului, trupa a reușit să facă o atmosferă demnă de trupa Metallica.

Mai multe informații despre textul narativ poți găsi aici: https://brainly.ro/tema/782798?referrer=searchResults

#SPJ1


farcasvalentin88509: XAW8MWKXFLSAUEXJB7RNAXFLSAUEXAW8MWKXFLSAUEXAW8MWKXAW8MWKXFLSAUEXFLSAUEXAW8MWKXFLSAUEXAW8MWKXFLSAUEXAW8MWKXAW8MWKXFLSAUEXAW8MWKXFLSAUEXAW8MWKXFLSAUEXAW8MWKXFLSAUEXAW8MWKXFLSAUEXAW8MWKXFLSAUEXJB7RNAXFLSAUEXFLSAUEXAW8MWKXFLSAUEXAW8MWKXFLSAUEXFLSAUEXJB7RNAXFLSAUE5
farcasvalentin88509: UE
farcasvalentin88509: SE
farcasvalentin88509: jvv
farcasvalentin88509: ss
farcasvalentin88509: sss
farcasvalentin88509: s99sssssssssz
anonymus5247: Ce ai
lacimolala743: ce are?
pix3lguy1: ......
Alte întrebări interesante