Limba română, întrebare adresată de denisa1749, 8 ani în urmă

6.Explică în 5-7 rânduri în ce constă fascinația cărților. 7. Explică, în 6-8 rânduri semnificația titlului cărții din care face parte fragmentul dat .Mă poate ajuta cineva cu aceste exercitii va rog.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisastoianelena
1

Răspuns:

Fascinatia cartilor, dupa parerea mea, consta in modul pe care il au de a ne aminti ca lucrurile necesita timp si rabdare. In prezent, traim intr o lume in care totul este pe repede inainte, cartile ne amintesc ca e nevoie sa mai incetinim modul in care traim, sa ne oprim putin si sa realizam ca mereu e timp pentru orice.

Titlul este semnificativ in fragmentul dat deoarece pune in evidenta ideea ca cititul cartilor ne "impinge" oarecum sa ne pune intrebari singuri, fie ca este vorba de o carte de dezvoltare personala, fie ca este una clasica.

Explicație:

Sper ca te ajuta cu ceva!!

Răspuns de DnaValy
1

6. Explică în în ce constă fascinația cărților.

Fascinația cărților constă în descoperirea unor lumi reale ori imaginare din care să înțelegem sensul vieții, menirea noastră pe pământ și mai ales să găsim răspunsuri la întrebările ce ne frământă.

În textul dat este răspunsul de ce trebuie să citim și anume: "cărțile bune ne pot liniști sufletul", deoarece prin magia dată de lectură noi uităm de problemele zilnice și astfel, citind, ne confundăm într-o lume care ne fascinează și care ne scoate de cotidian.

7. Explică semnificația titlului cărții din care face parte fragmentul dat.

Semnificația titlului "Cartea întrebărilor" scrisă de Ioana Pârvulescu este aceea că în această carte sunt puse multe întrebări la care se așteaptă răspunsuri date de cineva care iubește lectura și care vrea să descifreze ceea ce înaintașii în ale literaturii au descoperit ei singuri prin meditație ori din operele studiate.

Mult succes!


denisa1749: îți mulțumesc multe
DnaValy: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante