Matematică, întrebare adresată de mihaelacirlan0550, 8 ani în urmă

6. Fie funcția f:R-R, f(x)=3x-2. a) Reprezentați grafic funcția f; b) Rezolvați ecuația f(x-1)+ f(2x+1)=f(x+1)+1. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diababalasoiu
3

Explicație pas cu pas:

6. Fie funcția f:R-R, f(x)=3x-2. a) Reprezentați grafic funcția f; b) Rezolvați ecuația f(x-1)+ f(2x+1)=f(x+1)+1.

a) Graficul funcției f(x)=3x-2 este o dreaptă care trece prin punctele (0, -2) și (1,1). Acest grafic poate fi obținut prin trasarea unei drepte în planul cartezian, cu ajutorul unei perechi de axe orizontale și verticale, astfel încât punctul (0, -2) să se situeze pe axa orizontală în punctul 0, iar punctul (1,1) să se situeze pe axa verticală în punctul 1.

b) Pentru a rezolva ecuația f(x-1)+ f(2x+1)=f(x+1)+1, putem începe prin a substitui valorile date în ecuație. Astfel, avem:

f(x-1)+f(2x+1)=f(x+1)+1

3(x-1)-2 + 3(2x+1)-2 = 3(x+1)-2 + 1

3x-5 + 6x -1 = 3x + 1 -2

9x - 6 = 3x - 1

6x = 5

x = 5/6

Deci, soluția ecuației este x=5/6.

SPER CA TE-AM AJUTAT!

Răspuns de amelia55
2
Am atasat într-o poză rezolvarea pentru subpunctul a, și în cealaltă subpunctul b .Sper că înțelegi
Anexe:
Alte întrebări interesante