Limba română, întrebare adresată de alexsimihut144, 8 ani în urmă

6 Lucrati in grup. Realizati o carte după modelul alăturat,
Selectati versuri din poezii sau compuneti le vol
Sugestii de cuvinte:la, I-a, cel, ce , lau, ou, sal, so​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alex123salut
3

Răspuns:

Era o zi frumoasă. Ioana mergea prin pădurea verde, unde l-a văzut pe amicul său din copilărie, Andrei. El era cel care o înțelegea cel mai bine, o ajută la nevoie, dând dovadă de prietenie adevărată. Paștele venea cu pași repezi. În drumul lor de întoarcere spre casă, aceștia observă un ou uriaș, colorat, din ciocolată. L-au luat cu ei acasă, prin împingere, până atunci când mai avea puțin până ajungeau acasă, oul s-a spart, iar din el a ieșit o zână îmbrăcată într-o rochie aurie și sclipitoare, de o frumusețe rară. Cei doi copii se uită minunați de aspectul ei divin, iar ea se sperie, dându-se înapoi:

-Salut!Noi suntem Andrei și Ioana.Tu cine ești?

-Eu sunt zâna paștelui. Însă, în acest an se pare că, din greșeală, am ajuns mai rapid pe tărâmul oamenilor. Mă puteți ajuta să mă întorc pe tărâmul meu?

-Desigur! Ce putem face?

-Haide să intrăm la voi în locuință, unde va trebui să realizăm un ritual de teleportare. Avem nevoie de:sare, zahăr, apă, vopsea albă, și un o linguriță de praf de copt. Acestea trebuie așezate simetric. Voi doi va trebui să vă puneți în jurul meu, în timp ce veți rosti cuvintele:Abra-cadabra, foi de măslin, trimite-l pe tărâmul său pe acest corp divin!

-De acord, zic copiii mirați. Hai să începem!

În cele din urmă, copiii au realizat ritualul, iar zâna s-a întors înapoi acasă.

Alte întrebări interesante