Limba română, întrebare adresată de dromacleopatra, 8 ani în urmă

6. Precizează, în două-trei enunțuri, modul de expunere identificat în fragmentul de mai jos şi rolul acestuia, ilustrându-l cu secvențe semnificative:


,,La noapte mergem cu Moș-Ajunul. În corul nostru ne-am ales numai elevi din cursul superior. Şeful corului este Rădulescu Florian, din clasa VII-a, fratele căpitanului de pompieri. De la noi din clasă, nu mergem decât trei inşi - eu, Mihăiță și Lăpuş Nicolae, băiatul frizerului de sub hotelul ,,Dacia".

Vă rog frumos, dau coroană.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de macozen
1

Răspuns:

În fragmentul de mai sus, modul de expunere utilizat este descrierea. Rolul acestei modalități de expunere este de a oferi informații detaliate despre persoane, locuri și evenimente.

Secvențe semnificative care ilustrează acest mod de expunere:

,,La noapte mergem cu Moș-Ajunul." - aceasta oferă informații despre momentul în care se desfășoară acțiunea.

,,În corul nostru ne-am ales numai elevi din cursul superior." - aceasta oferă informații despre compoziția corului.

,,Şeful corului este Rădulescu Florian, din clasa VII-a, fratele căpitanului de pompieri." - aceasta oferă informații detaliate despre persoana care conduce corul.

,,De la noi din clasă, nu mergem decât trei inşi - eu, Mihăiță și Lăpuş Nicolae, băiatul frizerului de sub hotelul ,,Dacia"." - aceasta oferă informații despre persoanele care fac parte din grupul care merge cu Moș Ajunul.

Alte întrebări interesante