Limba română, întrebare adresată de biancaandreeamaria, 8 ani în urmă

6. Precizeaza in doua-trei enunturi, o trăsătură a personajului Trică, identificata in fragmentul de mai jos, şi mijlocul de caracterizare, ilustrandu-l cu o secventă: lar Trică stătea rusinos in dosul bundei de probă, ca să fie la indemână când vin stapani care cauta calfe. Era tot lung şi deşirat, tot motolog si gura-cască, dar mai nespalat si mai nepieptanat decât odinioară. Se implinise aproape un an de când plecase sora-sa de la Arad si de atunci pierduse obiceiul de a se pieptana când merge la masa." ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaP
13

Trăsătura personajului Trică regăsită în secvența dată este timiditatea.

Această trăsătură este evidențiată prin caracterizarea directă realizată de către autor „stătea rușinos în dosul bundei de probă”.

Pe lângă această trăsătură, mai regăsim nepăsarea și indiferența pentru că era „nespălat și mai nepieptănat decât odinioară”. Și aceasta este realizată tot prin caracterizare directă.

Trăsăturilepot fi:

  • fizice - reprezintă felul în care arată cineva - frumos, urât, înalt, slab etc.
  • morale - reprezintă  ansamblul însușirilor sufletești ale acelei persoane. Acestea pot fi observate prin comportmanetul, ideile, și prin acțiunile unei persoane. Trăsăturile morale pot fi: negative (lașitatea, răutatea) și pozitive (bunătatea, sinceritatea, încrederea).

Pentru alte exemple de trăsături fizice și morale te poți uita și aici:

https://brainly.ro/tema/182863

Alte întrebări interesante