-6 radical din 2x= -2 radical din 90
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
-6√2x= -2√90
-6√2x= -2×3√10
-6√2x= -6√10 /×(-1)
6√2x=6√10 /:6
√2x=√10
x=√10/√2
x=√5
Răspuns de
1
-6√2×=-2√90
-6√2×=-6√10
×=√5
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Descompunem expresia în factori (scoatem factor comun termenul al cărui exponent este multiplu de 2)
-2√3²·10
- Ne folosim de proprietățile radicalilor -2√3²√10 (Simplificam ordinul radicalului și exponentul de sub radical cu 2)
-2·3√10 (calculam produsul)
⇒ -6√10
- Împărțim ambele parți (Împărțim ambele parți ale ecuației la -6√2)
-6√2x÷(-6√2)=-6√10÷(-6√2)
×=√5
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă