Limba română, întrebare adresată de stefanbeatrice04, 8 ani în urmă

6. Redactează o compunere de 15-20 de randuri in care sa povestesu o
întâmplare (reală sau imaginară) petrecuta in timp ce vă ajutati părinţii la
treburile casei (curatenie, stransul recoltei etc.).
in
compunerea ta trebuie:
să respecti Jorma unei compuner (introducere, cuprins şi incheiere,
evidenţiate prin alineate):
- să ai o exprimare corecta si coerenta a kdeiloradecvata la subiectul
compunerii
- så introduci în textul compunerii figurile de stil invătate;
- så respecti limita de randuri sisa dai textului un titlu potrivit.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de clara8969
2

Era dimineața,mă trezesc pentru că aud gălăgie in cameră si văd toată casa întoarsă pe dos,mama se hotarâ-se să facă curățenie generală. Înainte ca sa o ajut,mă duc să mă spăl pe față și pe dinți și să-mi fac patul.

După ce m-am trezit de-abinelea,o intreb pe mama cu ce i-as putea fi de folos. De obicei,îmi place să o ajut pe mama în a face curat,dar parca astăzi nu aveam niciun chef. Îl văd pe tatăl meu spălând mașină si ma gandesc că ar fi mai distractiv in al ajuta pe el. Mă îndrept cu o găleată plină cu apă,și dau pe mașină.În același timp,mă stropesc cu apă împreună cu tatăl meu,asta a fost foarte distractiv. După ce terminăm,mergem sa o ajutăm pe mama în casă,dar din neatenție mă lovesc de o oglindă, care cade și se sparge! Prima dată mi-a fost frică de ceea ce vor zice părinții mei,dar m-am gandit ca nu ar fi frumos din partea mea sa le ascund această greșeală.În ciuda fricii mele,ei mă întreabă doar daca sunt bine și ca data viitoare sa fiu mai atentă!

Înspre seară, noi deja am terminat toate treburile casei,și acum ne odihnim. Această zi,a fost foarte frumoasă, deoarece am petrecut-o împreună cu familia mea.

Alte întrebări interesante