Limba română, întrebare adresată de matiasruja10, 8 ani în urmă

6. Scrie o narațiune de 10-12 rânduri în care să relatezi o întâmplare petrecută în timpul festivalului, folosind două figuri de stil diferite. Dă-i un titlu sugestiv!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MoscuTeodora
3

Unele vise chiar devin realitate

Ieri a fost prima zi a festivalului de muzică folk care se organizează în orașul nostru. Încă de când am aflat de acesta am fost foarte încântat și entuziasmat. În ultimele zile am fredonat încontinuu prin casă melodiile mele preferate pe care știu să le cânt chiar și la chitară.

După-amiază am fost la curs, după care am avut puțin timp liber în care am decis să merg până la magazinul de muzică pentru că am rămas fără corzi de schimb pentru chitară, dar, până la urmă, am cumpărat și câteva pene nou aduse. Îmi place să le colecționez și deja e o adevărată competiție între mine și prietenii mei.

Când am plecat de la magazin deja trebuia să mă îndrept către festival dacă voiam să prind concertul de la început.

Ajuns la fața locului, am încercat să-mi fac loc prin mulțime ca să ajung mai aproape de scenă. Nu aflasem încă cine urma să cânte, așa că am rămas aproape șocat când una din formațiile mele favorite a urcat pe scenă. Am cântat pe fiecare piesă, iar la un moment dat, solistul a anuțat că dorește să invite pe scenă o persoană care cunoaște versurile ultimei melodii pe care urmau să o cânte. Bineînțeles că am ridicat mâna și aproape nu mi-a venit să cred când m-au ales chiar pe mine. Eram în delir. Ajuns pe scenă, membrii formației au remarcat că am chitara în spate, așa că m-au întrebat dacă știu să când piesa și la chitară. Era vorba de piesa mea preferată, bineînțeles că știam să o cânt și la chitară. Încântați de răspuns, mi-au dat voie să când chiar pe una din chitarele lor care era deja pregătită. În acel moment nici nu credeam că ziua putea deveni mai bună de atât, iar în final, mi-au făcut cadou și o pană personalizată cu sigla trupei. I-am întrebat dacă le pot da o îmbrățișare și au venit cu toții pentru una de grup.

După ce am coborât de pe scenă tremuram din toate încheieturile de emoții și extaz. Abia am putut adormi noaptea trecută. A fost ca un vis devenit realitate și cu siguranță cea mai grozavă zi de festival.

Alte întrebări interesante