Limba română, întrebare adresată de ioanaandreea142006, 8 ani în urmă

6 si 8 doar ce stiti,mulțumesc!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iasminaciotu
1

Răspuns: raspund la exercitiul 8

Explicație:1. Reduceți, reutilizați, reciclați

Alegeti produse reutilizabile în loc de cele dispensabile, ambalaje minimaliste, colectață separate și reciclați hârtie, plastic, sticla, reviste si ziare, precum și doze de aluminiu. Prin reciclarea a numai jumătate din ceea ce folosiți într-o gospodărie, reduceți anual poluarea cu 1.090 de kilograme de dioxid de carbon.

2. Folosiți cumpătat încălzirea și aerul condiționat

Confortul personal este important, dar excesul nu se justifică. Soluții inteligente de izolare a casei vă pot ajuta să economisiți energie atât iarna, cât și vara, prin reducerea nevoilor de încalzire sau a costurilor pentru aer condiționat. Puteți reduce poluarea cu 90 de kilograme de dioxid de carbon pe an (per individ).

3. Alegeti becurile economice

 

Becurile clasice (sau becurile incandescente) sunt becuri pe baza de filament, incapsulate intr-un balon de sticlă avand în interior un gaz inert. Pana la 95% din energia pe care o consumă este transformată în caldură și nu în lumină, ceea ce le face extrem de ineficiente pentru iluminat.

Becurile economice sau becurile CFL (Compact fluorescent lamp) sunt becuri care au in componenta lor mercur, aproximativ 4 mg, care este extrem de toxic pentru organismul uman in caz ca acestea se sparg, dar  si le fac sa fie greu de reciclat, chiar mai mult decat cele incandescente, care nu au materiale interzise, dar folosesc resurse la fel de prețioase prin consumul lor ridicat de energie electrică.

Becurile cu LED-uri reprezinta o alternativa optima, fiind cea mai eficienta solutie de iluminat in momentul de fata. LED-urile sunt  diode semi- conductoare cu o eficienta de pana la 80% mai mare si o durata de utilizare de pana la 10 ori mai ridicata. De asemenea Ledurile emit mult mai putina caldura, fapt care duce la scaderea necesitatii de folosire a aparatelor de aer conditionat. Led-urile nu contin materiale otravitoare, usurand misiunea utilizatorilor de a proteja mediul inconjurator.  

Sa nu uitam ca pentru producerea a 1 MegaWatt se emit ~ 430kg CO2 in atmosfera., deci daca folositi becuri cu LED aveti un prim mare avantaj: economisiti aproape 90% din energia electrica  pe care ati fi consumat-o cu un bec obisnuit.  

4. Conduceți ințelept și mai putin

Cu cat folosiți mai rar masina, cu atat se reduce emisia de gaze, plus că nu mai consumați benzina. Asa că, dacă nu e vorba de o distanță lungă sau de lipsa altor mijloace de transport, încercați mersul pe jos, bicicleta sau mijloacele de transport în comun. Iar dacă, totuși, alegeți mațina, incercați sa fiți eficienti: să aveți cauciucurile umflate la nivelul potrivit, motorul îngrijit, sistemul curățat.

5. Cumparati produse eficiente energetic

Cand alegeți o mașină noua, orientați-vă către una cu un consum mic. Pentru produsele necesare casei, există din ce în ce mai multe variante eficiente energetic, indiferent că e vorba de un bec sau un robot de bucătărie. Incercați să evitați tot ce înseamnă plastic în exces sau orice ce nu poate fi reciclat.


ioanaandreea142006: la 6 nu stii?
Alte întrebări interesante