-7(3√2 +√3) + 3(√8+√12) =?2(√20- √6) -5(√5+ 3√6) =?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
1) - 21√2 - 7√3 + 3√8 + 3√12 = - 21√2 - 7√3 + 3√2²·2 + 3√2²·3 =
= - 21√2 - 7√3 + 6√2 + 6√3 = - 15√2 - √3
2) 2( √2²·5 - √6) - 5( √5 + 3√6) = 2( 2√5 - √6) - 5( √5 + 3√6) =
= 4√5 - 2√6 - 5√5 - 15√6
= - √5 - 17√6
Sper ca ti-am fost de ajutor!
= - 21√2 - 7√3 + 6√2 + 6√3 = - 15√2 - √3
2) 2( √2²·5 - √6) - 5( √5 + 3√6) = 2( 2√5 - √6) - 5( √5 + 3√6) =
= 4√5 - 2√6 - 5√5 - 15√6
= - √5 - 17√6
Sper ca ti-am fost de ajutor!
mihalulus:
multumesc , dar il poti face si pe celalalt?
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Chimie,
10 ani în urmă
Fizică,
10 ani în urmă