Matematică, întrebare adresată de iuliahhhxy, 8 ani în urmă

-7×[(3+x)-5-9]+2=65
Va rog repede​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de costasandreea16
1

Explicație pas cu pas:

sper ca te-am ajutat

Anexe:
Răspuns de cocirmariadenis
2

Răspuns:  x = 2

Explicație pas cu pas:

-7 × [ ( 3 + x ) - 5 - 9 ] + 2 = 65

-7 × [ ( 3 + x ) - 5 - 9 ] = 65 - 2

-7 × [ ( 3 + x ) - 5 - 9 ] = 63

( 3 + x ) - 5 - 9 = 63 : ( - 7 )

( 3 + x ) - 5 - 9 = - 9

3 + x = - 9 + 9 + 5

3 + x = 5

x = 5 - 3

x = 2 → numărul, aflat prin metoda mersului invers  

Alte întrebări interesante