Matematică, întrebare adresată de adry29451, 8 ani în urmă

(7^5×(3^4)^5×(11^6)^2)÷(7^5×(3^10)^2×(11^3)^4)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pippa0
1

Răspuns:

( {7}^{5}  \times ( {3}^{4} ) {}^{5}  \times ( {11}^{6} ) {}^{2} ) \div ( {7}^{5}  \times ( {3}^{10} ) {}^{2}  \times ( {11}^{3} ) {}^{4} ) =  \\ ( {7}^{5}  \times  {3}^{20}  \times  {11}^{12} ) \div ( {7}^{5}  \times  {3}^{20}  \times  {11}^{12} ) =  \\  {7}^{5 - 5}  \times  {3}^{20 - 20}  \times  {11}^{12 - 12   }  =  \\  {7}^{0}  \times  {3}^{0}  \times  {11}^{0}  =  \\ 1 \times 1 \times 1 = 1

sper că te-am ajutat!


adry29451: multumesc
pippa0: cu plăcere
Răspuns de cocirmariadenis
2

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

= ( 7⁵ x 3⁽⁴ˣ⁵⁾ x 11⁽⁶ˣ²⁾ ) : ( 7⁵ x 3⁽¹⁰ˣ²⁾ x 11⁽³ˣ⁴⁾ ) = 1

= ( 7⁵ x 3²⁰ x 11¹² ) : ( 7⁵ x 3²⁰ x 11¹²) =

= 7⁽⁵⁻⁵⁾ x 3⁽²⁰⁻²⁰⁾ x 11⁽¹²⁻¹²⁾ =

= 7⁰ x 3⁰ x 11⁰ =

= 1 x 1 x 1 =

= 1

Alte întrebări interesante