Matematică, întrebare adresată de davidalex2011, 8 ani în urmă

7+7:{[7+7-(x-7)]:7-7}-7:7=7

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de atlarsergiu
1

7 + 7 \div ((7 + 7 - (x - 7)) \div 7 - 7) - 7 \div 7 = 7 \\ 7  \div ((7 + 7 - x + 7) \div 7 - 7) \div 1 = 0 \\ 7 \div ((21 - x ) \div 7 - 7)  -  1 = 0  \\ 7 \div ( \frac{21 - x}{7}  - 7) - 1 = 0 \\ 7 \div( \frac{21 - x - 49}{7} ) - 1 = 0 \\ 7 \div  \frac{ - 28 - x}{7}  - 1 = 0 \\ 7 \times  \frac{7}{ - 28 - x}  - 1 = 0 \\  \frac{49}{ - 28 - x}  - 1 = 0 \\  -  \frac{49}{28 + x}  = 1 \\  - 49 = 28 + x \\  - x = 28 + 49 \\ x =  - 77


danboghiu66: Asta nu e metoda mersului inapoi....
albatran: pai nu a cerut explicit metoda mersuluiinvers
atlarsergiu: da..
danboghiu66: E adevarat ca nu a fost explicit ceruta. Dar toate problemele de acest gen, cu o ecuatie de lungimea unui cirnat, s-au rezolvat aici prin metoda mersului invers....
danboghiu66: In fine, nu conteaza. In lume sint probleme mult mai mari....
Alte întrebări interesante