Limba română, întrebare adresată de gmalmvtavag2929, 7 ani în urmă

7.Alcătuiți un text cu titlul ,, Puișorii " în care să folosiți 4 pronume personale. Subliniați-le !cu pronume personal Adica: ea el ele ei tu noi voi eu REPEDE DAU COROANA SI 5 STELE ✨ ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de caracatalina29884
3

Răspuns:

Afost odată doi puișori unul era sprinten altul era vesel dar ei se socoteau foarte deștepți. Intr o zi mama găină îi întreba pe ei ce aș face dacă o să plece de la ea. Unul spuse eu o să mă duc în lumea mare și o să mi găsesc o nevastă. Al doilea spuse eu aș vrea să călătoresc pe toată lumea a vedea toate frumusețile lumii și aduce un dar mamii mele. Mama a fost mândră de amândoi și dorea că amândoi se să și găsească iubirea .Peste câțiva ani ei se întoarse unul își găsise o nevastă frumoasă aveau trei puișor. Când venise cel vesel din expediție venise cu o familie mare cu șase puișori și o găină atât de frumoasă încât ochii nu puteai să i muți în altă parte privirea. Atunci mama a fost mândră de pui ei că au format așa familie e frumoasă.

Răspuns de spustiu99
2

Răspuns:

Puișorii

Intr-o zi ,eu și prietena mea am mers la o plimbare.

La un moment dat am văzut într-un tufiș un pui de găină dar când ne-am uitat mai bine erau patru si ciripeau . Erau tare speriați tremurau . Apoi ea și cu mine am mers la casa mama ei care le-a făcu un cuib . Mama prietenei mele a dus pui la veterinar . Ei au rămas acolo . după două zile am aflat ca erau un pui de găină la care le murise mama .

Noi am păstrat pui pentru ca ne-a fost mila le situația lor .

Explicație:

Sper ca te-am ajutat! Bafta!

Alte întrebări interesante