Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

7 compuneri descriptive !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rusulusiana
3
Compuneri:
Compunere :Intalnire cu Lizuca
Am adormit,a inceput un vis,o ce frumos loc!Este o padure cu multi copaci si un miros placut de flori.Se iveste o fetita si un catel,cred ca ii cunosc este Lizuca si Patrocle!Este o fetita frumoasa cu un zambet larg si parca imi facea un semn cu mana ca sa ma apropii de ea , mergeam in aceeasi directie asa ca m-am apropiat.
Continu-i  drumul impreuna cu ea... Mi-a povestit despre locul minunat,numit dumbrava ,am aflat ca este o fetita desteapta  , iar Patrocle un prieten bun.
 Intalnirea noastra  a luat sfarsit , m-am trezit gandindu-ma ca asi putea avea niste prieteni buni la fel ca Lizuca si Patrocle.
Compunere:Amintire
In vacanta de iarna, mama a hotarat sa mergem intr-o excursie ,in Italia.
Am calatorit 3 zile cu autocarul, dar insfarsit am ajuns in Pinerolo , un orasel mic cu milioane de locuri frumoase ce abia asteptau sa fie vizitate.Am cunoscut oameni noi, cu povesti diferite , am aflat lucruri noi despre cele mai vizitate "locase".
In aceasta excursie  am fost si la o bisericuta  mica , cu cateva iconite pictate atat de frumos.
Acesta va ramane cea mai frumoasa amintire a mea!
Compunere:Amintiri din copilarie
In prima parte autorul ne invata sa luam parte la viata satului , Astfel facem cunostinta cu parintele Ioan .Cel care merge la toate  bordeiele ca sa  duca copii la scoala.
Pe atunci parintele considera ca atunci cand micii strenagri nu invatacate o bataie buna ii va invata minte!Asa ca a adus in clasa  calul Balan  si pe Sfantul Nicolae faatorul de vanatai ... insa tot Smarandita chiar daca parea bunatatea intruchipata  a luat o bataie de la Parintele Ioan .... de cred ca nici acum n-o va uita!
 Atat am putut face

Alte întrebări interesante