Limba română, întrebare adresată de danilscaletchi, 8 ani în urmă

7. Identifică, apoi comentează, într-un enunţ, figura de stil din versul al treilea a poeziei.De carte înfiat. Figura de stil: Comentariul:​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nonamesigata
31
Figura de stil: epitet. Comentariul: nu are cum sa fie infiat de o carte, de aceea se enumereaza in randurile ,,figurilor de stil”. Sper ca te am ajutat. Succes! Coroana?

adresaana: Coroana? Nici macar nu ai stiut care e al treilea vers :((.
Răspuns de adresaana
8

Răspuns:

Al treilea vers al poeziei este „Cartea îmi este înger păzitor”.

Cred că avem aici o personificare, deoarece i se atribuie cărții suflet și Cartea devine un personaj viu în viața autorului. Mai avem și o metaforă, „înger păzitor”, autorul văzând în carte cel mai important sfătuitor al lui și salvarea din orice situație grea, ca și cum Cartea ar fi un omniprezent înger păzitor.

Autorul atribuie Cărții aceste calități deoarece prin lectură cunoștințele noastre sporesc, experiența noastră de viață se îmbogățește, și cu cât citești mai mult cu atât știi mai multe și poți găsi soluții mai potrivite pentru problemele de viață întâmpinate. Orice carte citită e ca o viață trăită și ne îmbogățește nouă experiența cu situații diverse, iar atunci când ele vor apărea în viața noastră vom fi pregătiți, nu ne vor lua prin surprindere.

Explicație:

Alte întrebări interesante