Limba română, întrebare adresată de ciprianasaftei229, 8 ani în urmă

7. În clasă, ați discutat despre trăsăturile atribuite salamandrei. Ai aflat că unele asocieri au fost

făcute în legătură cu răceala pielii ei. Alte explicaţii

vorbesc despre obiceiul salamandrelor de a se

adăposti – mai ales iarna, când hibernează – în

bușteni găunoși. Imaginează-ţi surpriza de care

aveau parte uneori oamenii atunci când, punând

pe foc asemenea bucăţi de lemn, vedeau ieșind

din flăcări o făptură neagră, cu pete galbene, care

încerca să scape de pericolul flăcărilor.

Redactează un text de 60 – 100 de cuvinte, în care să-ţi exprimi un punct de vedere în legătură

cu alegerea unuia dintre cele două simboluri ale salamandrei, valorificând ceea ce ai aflat.

RASPUNS URGENT PANA MAI INCOLO am nevoie de ea pentru maine va rogg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
48

Răspuns:

Salamandrele sunt personaje de mit , poveste si legenda , aceste mituri există si astazi unii oameni mai cred si astazi in ele . Pielea lucioasă neagră cu pete galbene mai mici sau mai mari, care apar pe spatele salamandrei , au facut ca oamenii să facă o asociere ( legatura ) cu cea a unor flăcări. Salamandrele traiesc solitar sau in grupuri , traiesc prin păduri de fag sta ascunse sub copaci, bușteni , rădăcini, pietre, mușchi, sub vegetația aflată în stare de putrefacție. Odată cu apariția vremii reci ,salamandrele hiberneaza dorm , oamenii luau acești bușteni pentru a i folosi ca lemne ptr foc , ptr soba , cand focul ajungea la ele încercau să se salveze ieșind din foc , cand sunt in pericol isi umezesc corpul, produc o secrete abundenta a pielii , surpriza de care o aveau oamenii , era una mare , era deasupra așteptărilor, erau luati prin surprindere, unii in acele momente probabil se temeau le inspirau teama , frica , aparitia salamandrei care ieșea din foc . Aceasta apariție neașteptată a facut ca oamenii să creadă că este rezistentă la foc sau ca nu arde in flăcări.


ciprianasaftei229: mersi
tigrulcelbun175: cu plăcere, daca te referi la mine!
bogdanandreiserbanic: Și eu îți mulțumesc mult tigrulcelbun175
tigrulcelbun175: si eu iti multumesc bogdandreiserbanic , ma bucura tare o apreciere de a voastra si nu punctele care le castig aici ,se vede ca esti un copil frumos si bun ,care stie sa i apreciezi pe cei care fac ceva aici . Esti frumos in sensul ca esti crescut frumos ,ai respect si cred sigur ca esti si isteț numai un copil isteț apreciază ceea ce primește si vede acest lucru .!
bogdanandreiserbanic: Da.Ai mare dreptate.Și același lucru cred și despre Dvs.
bogdanandreiserbanic: Ce vroiam sa mai zic,tigrulcelbun175,ai făcut câteva greșeli minore in text,dar in rest,ai făcut o compunere fenomenală.
tigrulcelbun175: Si profesorii care au postat , eu citesc mereu , găsești gresel,i cuvinte lipsa ,nimeni nu i perfect ,conteaza sa vezi ca omul are idei , stie . Unul e priceput la scris dar nu are idei , altul are idei dar mai greșește, Eu vad profesori și la mate cum gresesc trebuie sa intelegem atâtea calcule te obosește sa mai greșești. Spre exemplu eu am 15 ani ma concentrez pe idei, e greu sa inventezi ceva din capul tau ,atunci nu mai dau atentie ca la se scrie legat cand indica locul .
bogdanandreiserbanic: Asta înțeleg și eu despre toți dar unii prefera sa se dea mai inteligenți ca alții chiar dacă nu știu.Eu am 14 ani și tot mai greșesc chiar dacă câteodată știu bine.
Alte întrebări interesante