Engleza, întrebare adresată de Diana131415, 9 ani în urmă

7 locuri importante din moldova ,cu informatie,va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Roxeen
2
1 Cetatea Soroca

Cetatea de la Soroca a fost construită de meşteri din oraşul Bistriţa, este un monument de arhitectură medievală păstrat intact, aproape fără schimbări semnificative de-a lungul timpului, iar restaurările recente nu fac decât să îi mărească potenţialul turistic.



2 Elefantul de la Buteşti - Monstrul de piatră din era paleolitică

Cheile Buteştiului sunt primele formaţiuni geologice salvate de la distrugere de mişcarea ecologistă din Moldova, iar asta se întâmpla în anul 1984 pe când exista pericolul distrugerii acestora pentru extragerea pietrei în cariere. Aceste stânci au o suprafaţă de peste 110 hectare şi se întind pe kilometri.



3 Orheiul Vechi

De-a lungul râului Râuţ se găseşte Orheiul Vechi, probabil cel mai spectaculos loc din Republica Moldova. Defileul format printre formaţiunile calcaroase oferă vizitatorului o imagine impresionantă, indiferent de anotimp.

4 Staţiunea balneologică „Nufărul Alb”

Staţiunea „Nufărul Alb” a fost fondată în 1986, într-o zonă bogată în izvoare minerale ce conţin săruri sulfuroase, clor, natriu, iod şi brom. În prezent, „Nufărul Alb” este de departe cel mai mare sanatoriu din Republica Moldova, fiind situat în imediata apropiere a centrului oraşului Cahul. Apa cahuleană este folosită la tratamentul aparatului locomotor şi cardiovascular, sistemului nervos central şi periferic, maladiilor ficatului şi rinichilor, metabolismului, tractului gastrointestinal, precum şi a maladiilor ginecologice şi dermatologice. Este intens folosită hidropatia (tratamentul cu apă). Staţiunea are o capacitate de 500 de locuri. După sesiunile medicale, pacienţii pot vizita biblioteca, sala de biliard, bazinul sau discoteca.


5 „O Sută de Movile”

Lângă râul Prut, între satele Branişte şi Avrămeni, pe lungime de 8 kilometri şi o lăţime de 2 kilometri se ridică numeroase deluşoare (movile) cu înălţimea de 15-30 m care formează un adevărat spectacol al unduirii solului. Rândurile formate de aceste movile sunt paralele cu lunca Prutului.


6 Pădurea Domnească - rezervaţia zimbrilor

Între râurile Prut şi Camenca se întinde un codru străvechi, în care mai mult de un sfert din stejari sunt seculari. Un petic de istorie, mărturie a vechilor păduri de stejari ale Moldovei care din păcate au fost defrişate de-a lungul vremurilor.


7 Peştera Criva sau "Emil Racoviţă"

Peştera a fost descoperită în 1959. În timpul lucrărilor cu explozibil pentru lărgirea carierei de gips din zonă, a fost descoperită o gură a peşterii din care s-a scurs o cantitate enormă de apă. Ca rezultat a fost inundată cariera, respectiv au fost stopate lucrările de extragere, în schimb s-au deschis cavităţile peşterii, în care, după uscarea parţială, au pornit ulterior lucrările de cercetare. Astfel a fost descoperită una dintre cele mai mari peşteri din lume formată din roci de ghips. Băştinaşii au numit-o Cenuşăreasa. :*:*:*

Răspuns de iulia278
1
1)cetate sorocii ridicata dipa o batalie dea luo stefan cel mare
2) atca de triumf din centrul capitalei ridicata de grigore plamadeala
3)dealul din satul Balanesti r.Nisporeni cel mai nalt loc din tara
4)

Alte întrebări interesante