Limba română, întrebare adresată de h3770k1tty, 8 ani în urmă

7. Redactează un text de 60-100 de cuvinte, care să susțină unul dintre punctele de
vedere de mai sus, valorificând informațiile despre modă din textele-suport. 8 puncte
Elena: Consider că obligativitatea purtării uniformei în şcoli ar spori prestigiul unității
de învățământ, impunând un stil vestimentar sobru.
loana: Dimpotrivă, consider că purtarea uniformei ar îngrădi libertatea elevilor.
Teste 293

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ldmnfts
5

Răspuns:

Din punctul meu de vedere, Ioana are dreptate, aceasta susține faptul ca purtarea uniformei in școli ar ingrădi libertatea elevilor, sunt total de acord, însă, elevi sunt liberi sa poarte orice haine doresc, in limita decenței si a bunului simț, trebuie să se țină cont de faptul ca suntem intr-o institutie de invatamant ce promoveaza respectul, educația si cu atat mai mult decența elevilor cât si a profesorilor, deoarece si acestia, au tot dreptul de a purta ținuta aleasa e acestia, nu o ținută propusă de institutul de invatamant. Consider ca ținuta elevului nu este o problema, aceasta nu il impiedica din a învăța, nu isi va pierde respectul, va fi exact la fel.

Un alt aspect foarte important este acela ca unii copii vor avea impresia ca trebuie sa faca totul precum li se spune, nu vor fi capabili sa isi poata lua propriile decizii in viata, daca pana si o simpla ținută ar fi fost obligati sa o poarte conform dorintelor altora si nu a bunului lor plac.

Concluzia este ca, indiferent de ținută,elevul rămâne neschimbat, haina nu il face pe om, un copil poate învăța chiar daca nu poarta uniforma!


ldmnfts: Bună, nu am aceeasi carte, sunt clasa a 10a, însă te pot ajuta daca mai ai nevoie
ldmnfts: ti am raspuns
ldmnfts: da, cu placere
Alte întrebări interesante