Limba română, întrebare adresată de h3770k1tty, 8 ani în urmă

7. Redactează un text de 60-100 de cuvinte, în care să explici imaginea 3, valorificând şi informațiile
pe care le afli de la doi dintre colegii tăi.

Pentru a avea acces la
resurse de apă potabilă,
locuitorii multor state
africane trebuie să se
deplaseze la distanţe
mari faţă de așezările lor.

Mare parte din populatia Africii nu are acces la apa potabila in conditii de siguranta.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dedegabriella18
77

Răspuns:

În Africa ne existând apă potabilă, accesul la aceasta este unul dificil, deoarece oameni trebuie să se deplaseze la distanțe mari față de așezările lor. Oameni din Africa își asigură apa potabilă cărând-o în spate într-un suport de timp butoi. Distribuția ilegală a apelor de suprafață și prezența apelor subterane, au puternice implicații negative asupra agriculturii, dar și asupra comunităților umane. Prin urmare, apa potabilă este greu de obținut, dar este și o mare necesitate pentru locuitorii Africii. Apa este cărată în general de femei și copii.

Apa portabilă este una dintre cele mai mari provocării ale secolului 21, lipsa acesteia este cel mai des întâlnită în Africa și Asia, de asemenea și lipsa sanitară se resimte. 80% din bolile care macină lumea sunt cauzate de către apa nepotabilă, iar lipsa sanitară este din nou, un factor de îmbolnăvire sau mortalitate pentru majoritatea oamenilor care consumă o astfel de apă, și mai ales, periodic.

Hei! Am întârziat puțin, și nu știu cât la sută este corect sau numărul cuvintelor... dar sper că te-am putut ajuta! îl poți modifica acolo unde crezi că are nevoie, dar, este ok?


kjqi: Doamne ce agramată ești.
kjqi: :))
kjqi: Tu
kjqi: Fată textul ăla este plin de greseli, atât de exprimare cât și gramaticale.
Alte întrebări interesante