Limba română, întrebare adresată de cristinalarisabala, 8 ani în urmă

7)Redactează un text de 60 100 de cuvinte în care să îți exprimi opinia despre următoarea afirmație "ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui "valorificând informațiile din textul dat .
8)Redactează un text narativ de la persoana întâi de 40 și 70 de cuvinte în care să prezinți o întâmplare pornind de la următoarea afirmație utilizând minim două forme verbale de trecut 'Fii bun ori De câte ori este posibil întotdeauna este posibil"( Dalai Lama )​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
2

7). Opinia despre următoarea afirmație: "ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui", valorificând informațiile din text.

În textul "Pe urmele Vitoriei Lipan", se spune că acestă afirmație este scrisă în Biblie, dar și pe peretele Grupului Școlar "Mihail Sadoveanu".

După părerea mea, afirmația aceasta este adevărată, pentru că omul bun este iubit de toată lumea și este plăcut să stai de vorbă cu el, pentru că prin bunătate el chiar are farmec, adică dorești să tot stai să îl asculți.

8). Redactează un text narativ la persoana întâi în care să prezinți o întâmplare pornind de la următoarea afirmație utilizând minim două forme verbale de trecut: "Fii bun ori de cate ori e posibil. Și e posibil întotdeauna." - Dalai Lama

Când mă gândesc la această afirmație, eu îmi amintesc când am fost bună și anume: eu am plecat să mă plimb cu bicicleta și în drum am văzut un copil care căzuse de pe trotineta lui.

Atunci eu am alergat să îl ajut și apoi am vorbit cu el pentru a-l liniști.

În acele momente eu am înțeles că trebuie să fiu bună mereu, pentru că nu este greu.

Succes! ⚘


cristinalarisabala: multumesc
Valdanet: Cu drag! ⚘
cristinalarisabala: ma poti ajuta si pe mine la un e-mail imi trebuie azi te rog mult
Valdanet: Îmi pare rău, nu mai fac teme. Nu este greu de scris din imaginație, doar să ai încredere că poți. Mult succes la școală!
cristinalarisabala: ok
Alte întrebări interesante