Limba română, întrebare adresată de xflorinx90, 8 ani în urmă

7) Un alt element de vestimentație tradițională foarte important pentru japonezi este chimonoul. Caută poze pe internet și desctiel pe cel care îți- ia plăcut cel mai mult.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NerdyOwl
16

Chimonoul care m-a impresionat avea culoarea albastra. Pe acesta se aflau diferite flori traditionale japoneze, viu colorate. In jurul taliei avea o curea din matase.

Succes!

(P.S. Poti schimba culorile daca vrei)

Răspuns de Farben
8

     Căutând acest element de vestimentație tradițonală japoneză, m-a impresionat un kimono roz, strâns cu o centură lată și lungă numită obi și decorat cu ilustrații ale florilor de cireș, flori foarte îndrăgite de japonezi, care simbolizează frumusețea și efemeritatea vieții, acestea având o durată scurtă, de doar două săptămâni. Kimonoul care m-a impresionat este unul de vară, dintr-un material fin și subțire, acestă vestimentație tradițională de vară fiind numită yukata. Reprezintă cel mai cunoscut tip de kimono, fiind purtat adesea în Japoinia. Acesta are mâneci lungi și frumoase, este lung, acoperind gleznele și accesorizat cu șosete albe și pantofi tradiționali japonezi. De asemenea, poate fi purtat cu părul prins, într-un coc, lăsând kimonoul să strălucească sub privirile admirative.  

      În final, consider că kimonourile sunt piese deosebite ale culturii japoneze.

Alte întrebări interesante