Limba română, întrebare adresată de BiancaValentina, 9 ani în urmă

74 DE PUNCTE.COMPUNETI UN TEXT ARGUMENTATIV CU TEMA "IMPORTANTA RESPECTULUI DE SINE".

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cosmaandra2000
74
        In opinia mea, respectul de sine vine cand suntem singuri, in momentele liniste,  cand ne dam seama ca stiind diferenta dintre bine si rau, am facut binele, si tot asa.
        In primul rand, felul in care tu te respecti pe tine determina nu doar respectul celor din jur dar asa cum vei vedea, toate rezultatele tale din viata de zi cu zi, sunt strans legate de respectul pe care tu ti-l acorzi tie. De exemplu, daca nu te respecti pe tine atunci nu iti respecti corpul, partea cea mai vizibila a ta. Lipsa de respect pentru tine se va vedea la o simpla privire si ii va face si pe ceilalti sa nu te respecte.
         In al doilea rand, cand nu vei primi ceea ce crezi tu ca meriti, adica iubire, atentie si alte beneficii, ii vei acuza pe toti cei din jur ca sunt la fel. Rai, egoisti si tradatori. De aceea, oamenii cu respect de sine nu stau alaturi de oameni lipsiti de respect de sine.
         In concluzie, respectul de sine este important pentru ca astfel ne aratam propria imagine, pe care cei din jur o observa cu usurinta si pot observa ce fel de persoane suntem.

BiancaValentina: Multumesc :)
cosmaandra2000: cp
Alte întrebări interesante