Limba română, întrebare adresată de andreic7649, 8 ani în urmă

8 Calul năzdrăvan ar putea reprezenta o întruchipare a dorinței omului de a-şi învinge limitele? Justifică-i răspunsul, în 50 - 90 de cuvinte, valorificând textul Caii năzdrăvani de Elena-Andreea Rusu VA ROG DAU COROANA ​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TatianaB
4

Citim textul „Caii năzdrăvani” de Elena-Andreea Rusu.

Redactăm un text în care vom răspunde la întrebarea: „Calul năzdrăvan ar putea reprezenta o întruchipare a dorinței omului de a-şi învinge limitele?”

→ Introducere:

Oamenii mereu își imaginează anumite limite de care au impresia că nu o să treacă niciodată. Aceste limite nu au cum să fie parte a realității pentru că omul nu știe de ce poate fi în stare și deseori își denigrează capacitățile.

→ Cuprins:

Citind textul „Caii năzdrăvani” de Elena-Andreea Rusu, ne dăm seama că acești cai fantastici sunt o întruchipare a dorinței omului de a-și învinge limitele și de a demonstra că omul este capabil să obțină astăzi, multe lucruri ce în trecut au părut ireale. Revenind la text avem câteva fraze ce ne dovedesc acest lucru:

  • „efectuează muncile intelectuale și fizice dificile care sunt foarte necesare eroului principal”,
  • „calul năzdrăvan este bun, milos, are spiritul dreptății, leagă prietenii trainice, este isteț, harnic și încrezător în izbândă, luptă pentru o cauză dreaptă, reușind să învingă”,
  • „calul năzdrăvan are puteri supranaturale și îl sfătuiește doar de bine pe erou principal”.

În operele literare unde apare personajul calul năzdrăvan, el mereu este de partea binelui și ajută eroul principal la înfăptuirea dreptății. Prin acest personaj, autorul conturează o dorință de a-și învinge limitele, dar existența unei frici interioare mereu stopează procesul de a atinge culmile succesului.

→ Concluzie:

În concluzie putem spune că personajul calul năzdrăvan este o întruchipare a dorinței omului de a-şi învinge limitele și de a arăta că este în stare de lucruri uimitoare.

Un exercițiu asemănător putem vedea aici: https://brainly.ro/tema/10276106

Succes!

#SPJ1

Alte întrebări interesante