Limba română, întrebare adresată de denisa1749, 8 ani în urmă

8. Comentează în 4-5 rânduri rolul tăceri în viața omului, așa cum rezultă în text. 9. Exprimă-ți un punct de vedere despre carte, așa cum reiese din fragmentul citit. va rog ma puteti ajuta cu aceste exercitii.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mihaela202082
1

Salut!

8.

- Tacerea, cum spun multi, e de aur. De ce? Sunt multe motive la intrebarea aceasta. Prin tacere, gandurile tale interioare se joaca in gandul tau, asculti fel de fel de cuvinte mai nebunesti sau intelepte si dezvoltate. Este drept, uneori, e mai bine sa taci decat sa dai un raspuns prostesc care nici nu l-ai gandit. Secretele sunt alt motiv, cel care ti s-a deschis, are incredere in tine ca nu vei spune nimic, nimanui, chiar si daca iti este dusman asta nu trebuie sa te impiedice din a zice altcuiva un secret. Uneori e bine sa taci, ca sa-ti asterni mai tarziu gandurile pe-o foaie, uneori e mai bine sa taci, sa fii singur si ta te asculti, sa-ti fii prieten.

9.

- Nimeni nu te poate intelege mai bine ca tu insuti, nu ai nevoie de prieteni falsi, care te vor trada. Uneori e mai bine sa stai singur si sa te gandesti, nu toti sunt prieteni devotati si loiali. Nu vreau sa zic ca nu poti sa ai niciun prieten, dar sa te axezi pe tine insuti, tacand si intelegand chestiile care ti se spun e mult mai important decat orice altceva. Totusi, la un final, cartea iti poate fi singurul medicament. Chiar daca nu e carte poate fi un jurnal, dar prin a scri si a-ti expune gandurile pe o coala de hartie te ajuta sa te exprimi, sa inveti, singur.

Alte întrebări interesante