Limba română, întrebare adresată de mariacristina1139, 8 ani în urmă

8. Imaginați ca ai primit o invitație la pădure. Redactează un text narativ de 150 de cuvinte în care sa realizezi o întâmplare legata de o planta otrăvitoare. În compunerea ta trebuie o logica a evenimentelor, o secventa descriptiva și prezentarea unei emoții sau a unu sentiment și sa cuprindă indicii spatio-temporali​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de balanvalentina82
27

Răspuns:

nu fi tu nerăbdătoare (imperativ negativ+ verbul infinit a fi )Valorile principale ale imperativului sunt cele de poruncă (Ieși!) și de interdicție (Nu vorbi)imperativ doar la pers a 2 a de ex ,niciodată la pers 1!!

.....florile abia acum îmi creează....

Într-o zi de 1 martie(ind temp) eram în grădină(ind.spatial)și cand aud un strigat la poartă, era bunica lu Victor ,m a invitat sa vin și eu la pădure(ind spatial) cu ea și Victor ca învăț sa culeg și eu urzici. Odată (ind spat.adverb anterior)ajunși acolo, la locul (ind.temp)renumit pentru urzici, care era umbrit de un pod plin de mușchi verzi și pe lângă el era un izvor cu o apa limpede ca lacrima(secventa. descriptiva),bunica lui Victor ne a explicat cum arată planta în sine,urzica ,si ne a si arătat una înainte sa ne apucam sa culegem (secventa descriptiva),insa Victor a surprins o pe bunica lui cu niște flori albe frumoase, dar ea nu a reacționat deloc plăcut și imediat l a plesnit peste maini și l a pus pe Victor se spele izvor , curios am întrebat o ce planta este aceea ?.Ma temeam pentru viata lui!(desc unui sentiment).Si mi a spus ca se numește pastarnacul vacii si este foarte periculoasa ,provoacă arsuri ale pielii(secventa descriptiva),si suspina bunica si zicea:- ahh ti am zis sa nu rupi flori doar!. Ti am zis!.

Nu cred o mai aibe Victor al meu curaj mai rupă flori din pădure.

Alte întrebări interesante