Limba română, întrebare adresată de mihaeladumitre58, 8 ani în urmă

8. Lucrați în grupe de 4-5 elevi. Fiecare grupă își va alege o perspectivă din care va analiza personajul: un botanist, un psiholog un lingvist sau directorul unei tabere de copii. Discutați despre cum Iar caracteriza pe Platanos și pe Sisnel. Realizați postere cu cele patru perspective și puneți-le întru un ,,tur al galeriei". Oferiți explicații colegilor despre ce ați notat pe posterul vostru. Puteți avea în vedere sugestiile de mai jos.

Eu am nevoie cu psihologul!

● Psihologul va prezenta comportamentul, motivațiile și reacțiile celor două personaje.
Vă rog frumos, e urgent!!!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lucybrainlygurl
20

Salut ! ♡

_________

Din punctul meu de vedere relația dintre Sisinel și Platanos este una de prietenie.

Pe Platanos, l-ar carateriza într-un mod bun, este prietenos, lăudăros (doar in unele secvențe), privilegiat (după spusele lui Sisinel), atrăgător.

Cat despre Sisinel, l-ar caracteriza într-un mod bun, este direct, cuminte, curios și ambițios, insistent uneori.

Motivația:

(la un moment dat in text Platanos i-a spus lui Sisinel "Dacă vii aici, (...) o să-ți țin de urât pe vreme de ploaie" ceea ce ma duce cu gândul ca l-a "încurajat" și mai mult pe Sisinel la mutare, putem spune ca...) încurajează.

Sisinel în schimb este mai atras de Platanos prin vorbele lui (uite aici câteva citate spuse de Sisinel, care-ți demonstrează ce am zis "Toți ochii stăteau pe noul venit" ; " Și avea ceva, un fel de luminiță în ochi, câte te făcea să-l iubești" ; "Acum chiar ne căpătase atenția" ; "l-am ascultat înghețati de uimire" ; "Îmi doream să-l ascult, dacă s-ar fi putut ore în șir" citat spus chiar de Sisinel ; etc)

Reacții:

Reacțiile lui Platanos sunt: încântat(la cunoașterea plantelor), flatat, vehement, etc

Reacțiile lui Sisinel sunt: fâstâcit, sigur pe el, amenințător, etc

Sper ca ce am scris îți va fi defolos, poate ca nu am scris tot corect și m-am bazat mai mult pe aspectul foii...macar am încercat :))

~@lucybrainlygurl~


mihaeladumitre58: Mulțumesc mult!
lucybrainlygurl: Cu placere :))
lucybrainlygurl: Mulțumesc pentru
lucybrainlygurl: coroana
mihaeladumitre58: Cu mare plăcere!
Alte întrebări interesante