812:4-[10x9:(4+3x11+48:6)+9
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
812 : 4 - [ 10 * 9 : ( 4 + 33 + 8 ) + 9 ]
812 : 4 - [ 10 * 9 : ( 37 + 8 ) + 9 ]
812 : 4 - ( 10 * 9 : 45 + 9 )
812 : 4 - ( 90 : 45 + 9 )
812 : 4 - ( 2 + 9 )
812 : 4 - 11
203 - 11
192
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
812 : 4 - [ 10 × 9 : ( 4 + 3 × 11 + 48 : 6 ) + 9 ] = 192
= 203 - [ 90 : ( 4 + 33 + 8 ) + 9 ] =
= 203 - ( 90 : 45 + 9 ) =
= 203 - ( 2 + 9 ) =
= 203 - 11 =
= 192
Am rezolvat mai intai operatiile de ordinul II, in ordinea data, apoi am desfiintat paranteza rotunda, afland suma, iar paranteza dreapta se transforma in paranteza rotunda, unde respectam ordinea efectuarii operatiilor; maresc catul cu 9, desfiintand paranteza, iar suma parantezei o scad din 203.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă