Limba română, întrebare adresată de lutacmaria9, 8 ani în urmă

9. Asociază fragmentul din „Un băiat ca toți ceilalți" de Lorenzo Marone cu un text din literatura română, studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând, în 50 - 100 de cuvinte, o temă comună, prin referire la câte o secvenţă relevantă din fiecare text. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
18

Fragmentul din textul Un băiat ca toți ceilalți de Lorenzo Marone poate fi asociat cu Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade deoarece în ambele texte se regăsește tema relației dintre tată și fiu. În fragmentul Un băiat ca toți ceilalți, Mimi relatează episodul plecării cu tatăl său la pescuit, discuția dinaintea plecării fiind un pretext pentru a evidenția relația personajului cu tatăl său și clasicul conflict între generații. Mimi mărturisește că tatăl nu a încercat să îi impiedice pasiunile în niciun fel. De o relație foarte bună cu părinții se bucură și personajul principal din Romanul adolescentului miop, Mircea, care deși comunică destul de puțin cu tatăl său, primește din partea acestuia protecție  și acceptare necondiționată.  

Ne amintim:

Tema unei opere literare reprezintă aspectul fundamental de viață pe baza căruia scriitorul își construiește subiectul prin transpunere artistică.

Alte teme pe care le putem identifica în textul dat sunt:

  • lectura
  • comunicarea
  • pasiunea pentru scris
  • copilăria etc.

Mai multe despre tema unei operei literare aici: https://brainly.ro/tema/286362

Succes și spor la teme!

#SPJ5

Alte întrebări interesante