Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

9.Exprima-ti opinia,in 60-100 de cuvinte,despre semnificatia urmatoarei secvente din textul A : Cu prietenii mei imaginari,personajele de carti,aveam mai multe de impartit decat cu cei in carne si oase.



URGENT VA ROGG!!!!!!!!!!! Dau coroana !


Utilizator anonim: repede va rog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
13

Secvența "Cu prietenii mei imaginari, personaje  de cărți, aveam mai multe de împărțit decât  cu cei în carne și oase." are rolul de a accentua legătura strânsă care formează între cititori și personajele din text, care pot fi îndrăgite, admirate sau condamnate pentru acțiunile pe care le săvârșesc în spațiul dintre filele cărții și sunt mai interesante decât oamenii reali.

Astfel, este marcată opinia unei cititoare adevărate, care consideră că personajele sunt mult mai complexe, interesante și provocatoare din punct de vedere intelectual pentru ea, decât prietenii din lumea reală, alături de care nu se simte atât de legată spiritual.

(100 de cuvinte)

╔════════❀

 Explicație:

╚════════❀

  • Exercițiu pe baza textului „Cărţile din vieţile noastre” de Ana Maria Sandu,  fragment din textul apărut în Dilema veche,  9 aprilie 2016 din manualul pentru clasa a V-a, editura Paralela 45, pagina 26. Acesta se poate găsi în atașament.

╔════════❀

 Succes!

╚════════❀

Anexe:
Alte întrebări interesante