Istorie, întrebare adresată de limonadagiusto, 8 ani în urmă


9. Menționați două urmări ale cuceririlor făcute de romani.​


Utilizator anonim: Câți ani ai??

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

Războiul de Independență al României este numele folosit în istoriografia română pentru participarea Principatului României la Războiul Ruso-Turc din anii 1877–1878. În urma acestui război, țara și-a obținut independența față de Imperiul Otoman, alături de Serbia și Muntenegru. Pe 4/16 aprilie 1877, România și Imperiul Rus au semnat la București un tratat care permitea trupelor ruse să traverseze teritoriul țării în drumul spre Balcani, cu condiția respectării integrității teritoriale a României.

Fișier:Independance of Romania.webmRedă fișierul media

Independența României (1912 film)

Inițial, până târziu în 1877, Rusia nu a dorit intrarea României în război, nedorind ca aceasta să participe la tratatele de pace pentru împărțirea teritoriilor, însă rușii s-au lovit de o puternică rezistență, suferind pierderi grele în asalturi repetate, și neputând înainta în Balcani dincolo de trupele (40.000 de soldați) conduse de Osman Pașa, care se cantonaseră în cetatea Plevna.[8]

În România a fost declarată mobilizarea trupelor. Aproximativ 120.000 de soldați au fost masați de-a lungul Dunării pentru apărarea țării în fața unui eventual atac al turcilor. Imperiul Rus a declarat război Imperiului Otoman pe 12/24 aprilie 1877, iar trupele ruse au intrat în România pe la Ungheni, peste nou construitul pod de peste Prut, opera cunoscutului inginer francez Gustave Eiffel.

Explicație:


limonadagiusto: dragut
limonadagiusto: am 12 ani tu?
Utilizator anonim: 15 scuze
Utilizator anonim: Dar de unde ești??
limonadagiusto: Ploiesti
limonadagiusto: tu?
Utilizator anonim: Coreea
Utilizator anonim: Bine am venit doua săptămâni în România
Utilizator anonim: In satu mare
Utilizator anonim: Hei
Alte întrebări interesante