Biologie, întrebare adresată de elenaralucacimpoieru, 7 ani în urmă

9.Precizeaza daca enuntul este adevarat sau fals.
a)Glandele anexe sunt numai la mamifere.
b)Stomacul vacii este unicameral.
c)Limba se afla in cavitatea bucala.
d)Lantul trofic este cine mananca pe cine.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefangrigorevlog
1

Răspuns:

Explicație:

a) Fals. Glandele anexe sunt glande suplimentare care se află în apropierea altor organe și au roluri diverse, cum ar fi secreția de substanțe chimice sau îndepărtarea deșeurilor. Glandele anexe sunt prezente nu doar la mamifere, ci și la alte tipuri de animale, cum ar fi reptilele și păsările.

b) Fals. Stomacul vacii este bicameral, ceea ce înseamnă că are două camere separate. Prima cameră, numită rumin, este locul în care vaca ruminează hrana și în care se formează cud, o masă de hrănire regurgitată care este mestecată încă o dată. A doua cameră, numită abomasum, este asemănătoare cu stomacul unui mamifer nonruminant și are rolul de a degradă chimic hrana și de a absorbi nutrienții.

c) Adevărat. Limba este un organ muscular situat în cavitatea bucală, între dinți și obraji. Limba joacă un rol important în vorbire, înghițire și gustare.

d) Adevărat. Lantul trofic este un model care arată modul în care substanțele nutritive sunt transferate de la o specie la alta într-un ecosistem. Lantul trofic poate fi reprezentat grafic prin intermediul unor lanțuri alimentare care arată cine mănâncă pe cine în ecosistem. De exemplu, în lantul trofic al unei păduri, copacii sunt numiți producători, deoarece produc substanțe chimice prin fotosinteză, iar animalele care mănâncă copacii sunt numite consumatori primari. Animalele care mănâncă consumatorii primari sunt numite consumatori secundari, iar animalele care mănâncă consumatorii secundari sunt numite consumatori terțiari.
DECI

a - f

b - f

c - a

d - a


elenaralucacimpoieru: mersii
Alte întrebări interesante