Biologie, întrebare adresată de hromakira, 8 ani în urmă

9. Răspunde cât mai argumentat și original. • Ce s-ar întâmpla dacă apa ar dispărea pe de suprafaţa planetei noastre? . Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar omorî toate broaștele, pentru că sunt urâte şi gălăgioase? • Ce s-ar întâmpla dacă oamenii nu ar proteja apele curate?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisxgame
8

Răspuns:

Ce s-ar întâmpla dacă apa ar dispărea pe de suprafaţa planetei noastre?

In cazul in care apa chiar ar disparea total,din fiecare loc al lumii,atunci viata in concluzie ar fi imposibila .

Apa reprezinta una din substantele principale necesitanta pentru realizarea procesului de fotosinteza la plante,fara aceasta procesul nu e realizabil si in concluzie plantele nu ar face fotosinteza,iar daca asta se intampla nu ar mai fi oxigen.

Pe langa asta,apa reprezinta o substanta fundamentala organismului uman.

Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar omorî toate broaștele, pentru că sunt urâte şi gălăgioase?

Daca presupunem ca acest lucru chiar ar fi posibil,atunci s-ar intampla consecinte,dintre acestea ar fi 2 mari consecinte :

In primul rand,daca oamenii chiar ar omora toate broastele,atunci acestea nu se vor mai reproduce,ceea ce ar duce la o extincia broastelor.

In al doilea rand,nutritia lor este principal alcatuita din insecte,daca acestea ar muri,atunci ar fi un numar crescut de insecte pe planeta,luand in considerare ca unul dintre principalii pradatori ai insectelor s-a extins complet .

Ce s-ar întâmpla dacă oamenii nu ar proteja apele curate?​

Foarte simplu si pe scurt,daca in acestea s-ar arunca anumiti poluanti,atunci apa in cauza ar deveni poluanta,fiind nerecomandata pentru consum si fiind toxica pentru organismele ce traiesc in ea.

Alte întrebări interesante