Limba română, întrebare adresată de ecaterinabernat, 8 ani în urmă


9. Redactează un text creativ (o compunere) de maximum 20 rânduri
în care să descrii Zmeoaica, folosind cuvinte şi expresii din poezie,
dar și expresii literare deosebite. Dă-i un titlu potrivit.
În redactarea textului vei urmări:
(3p)
respectarea părților unui text creativ (compunere);
(3p)
. alegerea unui titlu sugestiv;
(4p)
inserarea logică a expresiilor din poezie;
folosirea narațiunii şi a descrierii;
(10p)
folosirea a cel puțin trei expresii deosebite (prin subliniere); (4p)
(4p)
respectarea normelor de ortografie și de punctuație;
(4p)
• așezarea corectă a textului în pagină;
originalitatea și expresivitatea lucrării.
(8p)
Va rooog rapid!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de clasa520202021
8

Răspuns:

Mama zmeilor, Zmeoaica este crunta cu chip hidos, cu ochi de foc si gura ca o gaura mare si neagra Parul ii este valvoi,  despletit si plin lserpi cu limbile lungi. Zmeoaica bătrână trece peste munţi, codri şi ape, se strecoară prin cele mai mici oroficii, alergând val-vârtej. Dacă nu-i poate ajunge pe fugari, îi plesneşte fierea de ciudă.  Vine ca o negura si ia chipul cel mai fioros pentru a speria si ingrozi pe Fat-Frumos pe care il provoaca la lupta. Bratele sunt lungi cu gheare corpul plin de solzi, iar puterea ii sta in coada!

Niciodata nu il poate invinge pe Fat-Frumos  cu toate ca are puteri magice pentru ca  este rea, haina, iar in povesti raul intotdeauna este invins de fortele binelui.

Explicație:

sper ca te ajuta


sisyanime: acolo la descrierea parului ei scrie: despletit si plin de serpi sau cum?
Răspuns de ariacastelano
3
Vara

A venit vara ,cu grâul îngălbenit ,arborii plini cu caise,mere,pere si cireșele inrosite.Zmeoaica a iesit afara ca sa înalte zmeul cel plin de culoare.Dintr-o vântul bătea prea tare ,iar zmeul s a încâlcit printre crengi.Zmeoaica era foarte trista in cat ii venea sa plângă .Aceasta ținea foarte mult la acel zmeu ,deoarece il primise de la bunicii ei .Mama ei o auzise plângând asa ca venise la ea ca sa vada ce se întâmplase .Mama ei i a spus sa nu mai plângă ca il i-a ea.Dupa ce Zmeoaica primise zmeul de la mama ei in mana ,era fericirea ei cea mai mare.Zmeoaica ii mulțimii mamei si ii da un pupic pe obraj .Mama ei ii spuse ca de acum in colo sa aibă grija de zmeu si sa nu il mai de a in crengile copacilor .Fetița de acum in colo a avea o mare grija grija de acel zmeu ,deoarece e un lucru prețios primit de la bunicii ei ,din străinătate .
Alte întrebări interesante