Limba română, întrebare adresată de wvhwnwox, 8 ani în urmă

9. Scrie A dacă este adevărat și F dacă este fals: a) Seria: floare, carte, imagine, copil, umbrelă” conține doar substantive la genul feminin. b) Substantivul ,,fructe" este la numărul plural, genul neutru. .......... c) Seria: „covoare, ac, mașini, caiete, jucării” conține doar substantive la numărul plural. ...... d) Substantivele proprii se scriu cu literă inițială mare, indiferent de locul pe care îl ocupă în propozi e) în propoziția ,,Multe păduri au fost tăiate pentru construcții, pentru foc.” sunt patru substantive.. f) Un afiş este adresat cititorului cu scopul de a asista la un spectacol, un eveniment, la o acțiune..... g) Un afiş conţine: un slogan, un îndemn, o imagine, scurte informații despre eveniment.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yourhelper087
2

Explicație:

Salut!

a) este F ( fals) pentru cuvântul copil este la masculin

b) este A ( adevărat)

c) este F (fals) pentru ac este la singular

d) este A ( adevărat)

e) este F ( fals) pt sunt doar 3 substantive: păduri, construcții,foc

f) este A ( adevărat)

g) este A ( adevărat)

Sper te-am ajutat!♥️:)

Răspuns de antoniachimiuc1006
1

salut!

a) Seria: floare ,carte ,imagine,copil, umbrelă,conține doar substantive la genul feminin. F ( fals pentru că copil este la genul masculin,un copil doi copii)

b) Substantivul "fructe" este la numărul plural ,genul neutru. F ( fals pentru că nu este la numărul plural)

c) Seria: "covoare,ac,mașini,caiete,jucării"conține doar substantive la numărul plural.F(fals deoarece ac nu este la numărul plural este la numărul singular)

d) Substantivele proprii se scriu cu litera inițială mare,indiferent de locul pe care îl ocupă în propoziție. A( adevărat deoarece nu este obligatoriu ca substantivele sa stea mereu in la începutul propoziției)

e) În propoziția: "Multe păduri au fost tăiate pentru construcții,pentru foc" sunt 4 substantive.A (substantivele sunt păduri, construcții,foc) ,(este adevărat deoarece în propoziție sunt 3 substantive nu 4)

f) Un afiș este adresat cititorului cu scopul de a asista la un spectacol,la un eveniment,la o acțiune.A

g) Un afiș conține: un slogan,un îndemn,o imagine,scurte informații despre un eveniment.A

SPER CA TE-AM AJUTAT!

COROANĂ?:))

Alte întrebări interesante