Istorie, întrebare adresată de ilincabondarenco, 8 ani în urmă

99 Pentru a stabili datoriile brahmanilor și ale celorlalte caste, înțeleptul Manu, născut din „Cel care există în sine", a întocmit această culegere de legi. In ea au fost trecute toate legile, arătându-se ce este bun şi ce este rău în faptele oame- nilor şi cum trebuie să se poarte - până în vecii vecilor - fiecare din cele patru caste. a- - inga Legile lui Manu Ω Care este ideea principală a docu- mentului?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DaniPetrescu007
1

Răspuns:

În India, Manu a fost al doilea conducător după Hammurabi care a creat un cod de legi. Legile lui Manu reprezintă cel mai important cod de legi al Indiei antice,format din 12 cărți , atribuit de tradiţia hindusă lui Manu. S-au păstrat într-o versiune datând din secolele II î.Hr. – II d.Hr. Conţin unele reguli care interzic folosirea armelor otrăvite şi atacarea celor lipsiţi de apărare, precum şi numeroase precepte etico-religioase, având autoritatea unor norme juridice.

Conform acestor legi, arta diplomaţiei constă în iscusinţa de a împiedica războiul şi a consolida pacea. Potrivit regulilor din legile lui Manu, cele mai complicate probleme ale vieţii internaţionale pot şi trebuie să fie rezolvate pe cale diplomatică, forţa fiind numai un mijloc subsidiar de soluţionare a disputelor dintre state. Codul a contribuit la consolidarea sistemului social bazat pe caste.

Societatea indiană era împărțită în patru caste, conform legilor lui Manu:

-preoții (brahmanii)

-războinicii (kșatriya),

-producătorii (vaisya)

-servitorii (sudra).

Alte întrebări interesante