Matematică, întrebare adresată de 72737372, 8 ani în urmă

9x6-2[(11+7x3):2^3+3^2
Urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianageorgiana794
2

Răspuns:

9·6-2·[(11+7·3):2³+3²]=

54-2·[(11+21):8+9]=

54-2·(32:8+9)=

54-2·(4+9)=

54-2·13=

54-26=

28


72737372: Multumesc.
Răspuns de pav38
1

Răspuns: 28

Explicație pas cu pas:

\bf 9\cdot 6-2\cdot[(11+7\cdot 3):2^3+3^2] =

\bf 54-2\cdot[(11+21):2^3+3^2]=

\bf 54-2\cdot(32:2^3+3^2) =

\bf 54-2\cdot(32:8+9) =

\bf 54-2\cdot(4+9) =

\bf 54-2\cdot 13 =

\bf 54-26=

\red{\bf 28}

Alte întrebări interesante