a) (-1) la puterea k +(-1) la puterea 2k
b) (-1) la puterea k +(-1) la putereak+1 + (-1) la puterea k+2
DAU COROANA
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Se știe, presupun :) ... că - 1 la putere pară este egal cu 1, iar - 1 la putere impară este egal tot cu - 1. Se disting două situații, în funcție de paritatea lui k.
Caz I k = nr.par ⇒ 2k par, k + 1 impar, k + 2 par
a) 1 + 1 = 2
b) 1 - 1 + 1 = 1
Caz II k = nr.impar ⇒ 2k par, k + 1 par, k + 2 impar
a) - 1 + 1 = 0
b) - 1 + 1 - 1 = - 1
iliefsefania04:
Multuesc!!
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Studii sociale,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă