Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

.a^2 + 5a=0 ==>a1=-5 si a2=0. Cum ajung la cele 2 rezultate :D ?


Vic04usea: ∆=b²-4ac
Vic04usea: x1 si x2 sunt radacinile ecuatiei
Vic04usea: ∆=5²-4·1·0=25-0=25
Vic04usea: x1=(-b+√∆)/2a=(-5+√25)/2·1=(-5+5)/2=0/2=0
Vic04usea: x2=(-b-√∆)/2a=(-5-√25)/2·1=(-5-5)/2=-10/2=-5
Vic04usea: S={-5;0}
Utilizator anonim: aa, acum înțeleg .. Mulțumesc mult!
falcuta205: Ecuatia de gradul 2: ax^2+bx+c=0 Daca c=0 atunci x1=0 x2=-b/a Adica a^2+5a=0 a1=0 a2=-5/1=-5
Vic04usea: asta daca rezolva chiar acesta ecuatie: ax²+bx=0 , ajungem la acest rezultat, ca x1=0 si x2=-b/a

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dienutzascumpik
1
a^2 + 5a=0
a(a+5)=0
=> a=0
sau
a+5=0 => a=-5
rezultatele sunt a=-5 si a=0

Utilizator anonim: merci
Utilizator anonim: totusi cum ai ajuns la a=0 ? :)
dienutzascumpik: daca un produs este egal cu 0 => ca unul dintre factori este = 0
Vic04usea: Mai corect zis, daca produsul este 0, atunci unul din factori este 0
Vic04usea: In cazul dat (dupa ce am descompus in factori) avem 2 factori: a si a+5
Alte întrebări interesante