a)-2x+3(x-3)+x+1/2=x+1/3-x+3/6
b)mx-3+2x=2(m-x)+5
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
nu ai pus cerinte dar presupun ca:
1. -2x+3x-9+x+1/2=x+1/3-x+1/2 reducand si aducand la acelasi numitor⇒
6x-27=1
6x=28
x=14/3
2.mx-3+2x=2(m-x)+5
desfacand parantezele
mx+4x-2m-8=O
x(m+4)+2(m+4)=O
(m+4)(x+2)=O
cand m=-4 atunci x=-2
1. -2x+3x-9+x+1/2=x+1/3-x+1/2 reducand si aducand la acelasi numitor⇒
6x-27=1
6x=28
x=14/3
2.mx-3+2x=2(m-x)+5
desfacand parantezele
mx+4x-2m-8=O
x(m+4)+2(m+4)=O
(m+4)(x+2)=O
cand m=-4 atunci x=-2
rbianca68:
la a trebuia sa de nea 7 dar ms ca mai ajutat
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă