a) 3. (x + 7) = 12;
c) 5.(3 – 2x) = -10;
e) 32:(-2x) = 1;
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
a) x+7=4
x=-3
b).3-2x=-2
-2x=-2-3
-2x=-5
x=5/2
e) - 16=1
Răspuns de
0
Răspuns:
a) x= 11
c) x= -2
e) x= -16
Explicație pas cu pas:
a) 3(x + 7) = 12
3x + 21 = 12
3x= 21+12
3x= 33
x= 11
c) 5(3 - 2x)= -10
15-10x= -10
-10x= 15-10
-10x= 5
x= -2
e) 32:(-2x)= 1
-16x=1
x= -16
Sper că te-am ajutat!
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă