Matematică, întrebare adresată de TeDDyG, 9 ani în urmă

a=30-5×[40:-8-2×(5-10)]
b=3-6×[2 supra 3 + ( 1 supra 3) + 5 supra 7)
Aratati ca a=5b

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diadiana1234
2

A=30-5x[5-2x(-5)]

A=30-5x(5-(-10))

A=30-5x15

A=30-75

A=-45

B=3-6x[2 +1 totul supra 3 + 5 supra 7]

B=3-6x(3 supra 3 +5 supra 7)

se simplifica 3 supra 3 si ramane 1

B=3-6x(1+5 supra 7)

Aducem la acelasi numitor. pe 1 il inmultim cu 7 care da 7

B=3-6x( 7+5 supra 7)

B=3-6x 12 supra 7

B=3-6x1,71

B=3-10,26

B=-7,26

a = 5x (-7,26)

a=-36,3 de aici rezulta ca exercitiul e gresit

Alte întrebări interesante