Fizică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

A(-4; -10)
B(-6 ; 2)
a) Reprezantati grafica A,B.
b) ra,rb=?
c) Δr=?
d) v medie? Δt=3 min si 4 s

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreikzro
1
Se traseaza sistemul de axe rectangulare  pe fiecare se alege un versor sau o unitate de masura. Se marcheaza punctul initial al miscarii A(-4; -10)  care dupa cum se vede este in zona de coordonate negative (stanga jos). Se marcheaza si punctul final B(-6;2), care este in zona de abscisa negativa. In stanga sus. Mobilul se va misca pe dreapta care uneste cele doua puncte, care reprezinta tocmai graficul miscarii, cerut la a).b) Se cer valorile vectorilor de pozitie ra si rb. Acestia au originea in originea sistemului de coordonate si extremitatile in punctul A respectiv B. Conform definitiei ra ²=xa²+ya² Similar pt rb. Atunci ra ²=(-4)²+(-10)² adica ra²=16+100; ra=√116 Si rb=√40.

Utilizator anonim: mersi
andreikzro: Am revenit cu punctul c) Sa aflam pe Δr=rb-ra ca vectori. Δr=√(xb-xa)²+(yb-ya)² adica Δr=√[-6-(-4)]²+[2-(-10)]² adica Δr=√(-2)²+(12)² adica Δr=√144
andreikzro: ra si rb sunt modulele vectorilor ra si rb Pt a afla delta r nu se scad ele ci se scad coordonatele extremitatilor lor aplicand yeorema lui Pitagora cu formula de mai sus. Am aflat astfel modulul lui deltar.
andreikzro: Viteza medie vm=Δr/Δt Pe Δt=3min si 4s ti/l da problema. Pe Δr l/am calculat. Sper sa iasa!
Utilizator anonim: mersi mult
Alte întrebări interesante