Matematică, întrebare adresată de petcutaalexandraelen, 8 ani în urmă

a) +4-2×(-3)-(-5)-3×(+4)=?
b)-3×(-4)-(+7)-5×(+2)-(-3)=?
c)-11+5+3-4+9=?
d) (17-9-5+2)×(-12+4+6-1)=?
e) ( -4+2+7-8)÷(5-3-8+7)=?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Răspuns:

a) +4-2×(-3)-(-5)-3×(+4)=?

4+6+5-12 = 10+5-12=15-12=3

b)-3×(-4)-(+7)-5×(+2)-(-3)=?

12-7-10+3

5-10+3 = -5+3 = -2

c)-11+5+3-4+9=?

-6+3-4+9= -3-4+9 = -7+9 = 2

d) (17-9-5+2)×(-12+4+6-1)=?

(8-5+2)*( -8+6-1) = 5*(-2-1)=5*(-3) = -15

e) ( -4+2+7-8)÷(5-3-8+7)=?​

(-2+7-8) : (2-8+7)=(5-8):(-6+7)=(-3):(+1)= -3


petcutaalexandraelen: mulțumesc frumos
Utilizator anonim: Cu placere !
Alte întrebări interesante