a=√6-2√5 - √6+2√5
Atunci a la puterea 2016 este...
Utilizator anonim:
√(6-2√5) -√(6+2√5) !?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
o sa presupun ca ai intrebat √(6-2√5) -√(6+2√5) paranteza insemnand ca sunt sub acelasi radical
√(6-2√5)=√(a-b)^2=√(a^2+b^2-2ab)=>a=√5 si b=1(pentru ca a^2+b^2=6 si -2ab=-2√5)=>√(6-2√5)=√5-1
√(6+2√5)=√(a+b)^2=√(a^2+b^2+2ab)=>a=√5 si b=1(pentru ca a^2+b^2=6 si -2ab=-2√5)=>√(6+2√5)=√5+1
espresia devenind astfel (√5-1)-(√5+1)=√5-1-√5-1=-2=> expresia la puterea 2016=(-2)^2016=2^2016
√(6-2√5)=√(a-b)^2=√(a^2+b^2-2ab)=>a=√5 si b=1(pentru ca a^2+b^2=6 si -2ab=-2√5)=>√(6-2√5)=√5-1
√(6+2√5)=√(a+b)^2=√(a^2+b^2+2ab)=>a=√5 si b=1(pentru ca a^2+b^2=6 si -2ab=-2√5)=>√(6+2√5)=√5+1
espresia devenind astfel (√5-1)-(√5+1)=√5-1-√5-1=-2=> expresia la puterea 2016=(-2)^2016=2^2016
Răspuns de
0
eu as spune ca radical din 6 cu minus radical din 6 se reduc , la fel si 2 radical din 5 cu - 2 radical din 5 si ramane 0 , iar 0 la puterea 2016 este egal cu 0
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă