Limba română, întrebare adresată de esteraandriescu, 8 ani în urmă

á? baza be la 2021 Fişă de portofoliu Fii reporter! Discută cu unul dintre părinţii tăi sau cu un bunic despre prima lui zi de şcoală. Adre- sează-i întrebări referi- toare la: aspectul şcolii, al clasei, uniforma şco- lară, mobilierul din clasă, manuale, jocuri din recreaţie, învăţător, ce a simţit etc. • Notează răspunsurile primite. Realizează un desen potrivit. • Pune tot ce ai lucrat într-un dosar care va fi portofoliul tău. Învăţătura, cea mai de preţ comoară​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexandraF
4

Pentru a lua un interviu corect trebuie sa pui intrebarile potrivite referitoare la : aspectul scolii, al clasei, uniforma scolara, mobilierul din clasa, manual, jocuri din recreatie, invatator, ce a simtit.

Ar putea suna cam asa:

- Buna ziua, bunicule! Poti sa-ti pun cateva intrebari legate de cum era prima ta zi de scoala?

- Desigur! Ce ti-ar placea sa stii?

- In primul rand, cum arata scoala? Dar clasa, mobilierul?

- Marea diferenta intre ce era atunci si acum este data de tehnologie. Atunci nu aveam dotarile pe care le aveti voi astazi pentru ca inca nu se inventasera. Nu existau televizoare color, videoproiectoare sau tabla alba pe care poti scrie cu markerul. Scoala, clasa, mobilierul, erau curate, frumoase, aveam grija toti sa fie asa.

- Ce fel de uniforma purtati?

- Facand scoala pe timpul comunismului eram toti obligati sa purtam aceeasi uniforma, cu cravata si bereta.

- Despre manuale, doamna sau domnul invatator ce ne poti spune?

- Manualele erau la fel ca-n ziua de azi, ele nu au suferit prea multe modificari. Iar doamna invatator, era destul de stricta, cum cerea perioada aceea, insa ii sunt recunoscator ca m-a invatat sa scriu, sa citesc, a avut grija de noi si ne-a educat pe fiecare in parte.

- Dar jocurile din recreactie? Cum erau?

- Iti imaginezi ca si copiii de atunci, ca si cei de acum, d-abia asteaptau pauza. Imediat ce suna clopotelul toti fugeam in curte, radeam, povesteam, era frumos.

- O ultima impresie, cum te-ai simtit in acea perioada? Un sfat pentru generatiile viitoare?

- M-am simtit cel mai fericit, eram doar un copil! Iar ca sfat, sa se bucure si sa pretuiasca fiecare clipa petrecuta in scoala! Sunt momente de care-ti vei aminti cu drag!

- Multumesc frumos bunicule pentru acest interviu si timpul acordat!

- Oricand, dragul bunicului!

Un alt exemplu de interviu poti citi aici: https://brainly.ro/tema/1039874

Spor la invatat!

#SPJ1

Alte întrebări interesante