Istorie, întrebare adresată de florinbuliga238, 8 ani în urmă

a existat cu adevarat o super civilizatie care a disparut?sau este doar o legenda?spuneti ce va impresionat,credeti ca a existat atlantida?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crrroxana
0
Atlantida — mit sau realitate? Chiar si în al treilea mileniu această intrebare frământă creierele savanţilor din lumea intreagă. Un număr imens de cărţi şi articole au fost dedicate cercetării si descrierii dispărutei insule mitice. Enigmatica si impunătoarea protocivilizaţie atlantă, ţară cu o dezvoltare avansată , a existat cu peste 11000 de ani în urmă si a dispărut într-o singură zi în urma unui cataclism natural.

Primele menţiuni despre Atlantida se intâlnesc în dialogurile „Timaios” şi „Kritios” ale lui Platon, filosof din Grecia Antică, scrise în jurul anului 360 i.Hr. Un preot egiptean, discutând cu înţeleptul Solon, din Grecia Antică, relatează despre scufundarea unei insule enigmatice din Oceanul Atlantic, aflată după Coloanele lui Hercules: „Anume pe această insulă, numită Atlantida, a luat fiinţă marea alianţă a împăraţilor, care merita să fie admirată şi a cărei autoritate se întindea asupra întregii insule, asupra multor alte insule, dar şi asupra unei părţi a continentului. În afară de aceasta, ei aveau in. posesie Libia, până în Egipt, şi Europa, până în Tirrenia”.

Conform afirmaţiilor lui Platon, acest stat puternic a ajuns la un înalt nivel de dezvoltare, mult superior ţărilor pe care le cucerea. Atlanţii puternici impunători au incercat să menţină supremaţia asupra statului preelen, însă ostaşii Atenei au ţinut piept cuceritorilor. Conform legendei, „intr-o zi şi o noapte groaznice” au urmat un cutremur puternic şi erupţia unui vulcan subacvatic.

În Oceanul Atlantic, în zona Triunghiului Bermudelor, la o adâncime de 1600 m, scafandrii au descoperit mai multe piramide asemănătoare cu cele greceşti şi pietre suprapuse, precum sunt cele de la Stonehenge. Savanţii Paul Weinzweig şi Pauline Zalitzki presupun că aceste construcţii ar putea aparţine Atlantidei, iar insula pe care se afla ea s-a scufundat în ocean cu 9000 de ani în urmă. Va fi dezlegat oare misterul Atlantidei? Va fi demitizată legenda despre insula care s-a scufundat? Deocamdată, savanţii încă se află în căutarea răspunsului la aceste intrebări.
Răspuns de Alexandraaaaa666
0

Răspuns: Nu consider că a existat o civilizație mai bună ca cea din ziua de azi,ce-i drept ai dispărut multe tradiții și obiceiuri dar lumea s-a schimbat în bine.

Spun că este doar o legendă

Din toate miturile, poveștile,chiar si pozele si dupa cum povesteau bătrânii pe vremuri ba chiar si in ziua de azi,Atlandita a existat. Nu vreau sa ma bag prea mult în Geografie dar cum se poate explica oarecum acel "zid" care departe Oceanul pacific de cel Atlantic? Aici cândva a existat ceva cu adevarat si nu este in mit.

Explicație: Sper ca te-am ajutat

Alte întrebări interesante