a)f(x)=x^2+x+3; f:R->R
b)f(x)=-x^2+x-3;
c)f(x)=x(3-x)-4;
Va rog.Multumesc
sorinasorina61:
Ce trecuie să faci cu aceste functii?Ce ti se cere in enunt?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a)f(x)=x^2+x+3
Calculam delta.
delta=b^2-4ac=1-12=-11
delta<0 rezulta functia pastreaza semnul lui a,adica va fi pozitiv
x -infinit +infinit
f(x) +++++++++++++++++++
c)f(x)=x(3-x)-4
f(x)=3x-x^2-4
f(x)=-x^2+3x-4
delta=9-4(-1)(-4)=9-16=-7
delta<0 rezulta funtia pastreza semnul lui a
x -infinit +infinit
f(x) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Calculam delta.
delta=b^2-4ac=1-12=-11
delta<0 rezulta functia pastreaza semnul lui a,adica va fi pozitiv
x -infinit +infinit
f(x) +++++++++++++++++++
c)f(x)=x(3-x)-4
f(x)=3x-x^2-4
f(x)=-x^2+3x-4
delta=9-4(-1)(-4)=9-16=-7
delta<0 rezulta funtia pastreza semnul lui a
x -infinit +infinit
f(x) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Alte întrebări interesante
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă