a și dori și eu Curiozitati despre animale și plantele din zonelee: Calde
temperate și reci
Răspunsuri la întrebare
Animalele din zona calda :
Cămilele sunt printre cele mai faimoase dintre toate animalele care trăiesc în deșert. Aceste mamifere cu copite sunt comune în multe regiuni deșertice, unde au fost domesticite în urmă cu aproximativ 4.000 de ani. Cămilele sunt folosite pentru transport, hrană și îmbrăcăminte.
Dromedarul este de departe cea mai răspândită cămilă, reprezentând 94% din totalul cămilelor. Astăzi este un animal domestic, cel mai des văzut în regiunile deșertice. Australia are o mică populație de dromedari sălbatici formată din descendenții animalelor introduse în țară de oameni.
Oryxul arab este cea mai mică dintre cele patru antilope din genul oryx. Are 1 m înălțime la umeri, iar coarnele sale lungi și drepte sunt din nou aproape la fel de înalte, atingând 75 cm lungime.
Țestoasa din deșertul Mojave își sapă propriile vizuini și va hiberna sub pământ în timpul iernii.
Scorpionul este un animal din deșert pe care probabil nu vrei să-l întâlnești. O înțepătură de la această arahnidă înfricoșătoare este extrem de dureroasă și potențial fatală.
Animale din zona temperata :
Racul are inima in cap.
Dihorii dorm 20 ore pe zi.
Cartita este capabila sa sape un tunel de peste 90 m intr-o singura noapte.
De regula, lupii se imperecheaza pe viata. Ambii sunt parinti devotati si-si pastreaza legaturile familiale.
In medie, inima unui arici bate de 300 de ori pe minut, fiind una dintre cele mai rapide inimi de animale.
Iepurele isi foloseste piciorul din spate pentru a bate toba cu el in pamant avertizandu-si prietenii de apropierea unui pericol.
Animalele din zona rece :
Un pinguin imperial-tata suporta frigul Antarticii timp de 60 de zile sau chiar mai mult pentru a proteja ouale din care urmeaza sa iasa puii. In toata aceasta perioada, el nu mananca nimic si sta in picioare tot timpul. Dupa ce puii ies din oua, el ii hraneste cu un lichid special din gat si asteapta ca mama pinguin sa vina sa aiba grija de cei mici.
Unele specii de pasari, cum ar fi randunica arctica, calatoresc 40 000 km pe an in jurul pamantului in fiecare an.
Vulpea polara este omnivora. Se hraneste cu iepuri polari, pesti, soareci, veverite si fructe de padure, in special in perioada verii. In timpul iernii, mananca resturile lasate lupi sau de ursii polari (daca nu poate sa vaneze). Sapa gauri in pamant in care depoziteaza mancarea. Exemplarele care traiesc in zona de coasta consuma ouale pasarilor marine sau chiar puii